luni, 16 martie 2009

Obezitate si "Apocalisa"

Boc ne spune ca suntem o tara obeza:). Iliescu ne prezice sfarsitul capitalismului. Sa-i credem? 

Nu-mi place Boc. Nu-l suport pe Boc, omul politic. E umil, e lipsit de coloana vertebrala, lipsit de curaj si initiativa. Dar are dreptate: suntem o tara cu o administratie obeza si care "detine" cel mai mare numar de taxe din Europa. Ma intreb daca nu si din lume. Chiar e cazul ca ceva sa se schimbe...vorbele sunt frumoase, promisiunile sunt aproape logice...sa vedem ce o sa fie. Boc, a fost om politic pana sa ajunga Base presedinte. Acum e papitoi. Am cam avea nevoie de Boc ala de acum 5 ani.

Distractia zilei: Ion Iliescu. Daca e un om care ar trebui extirpat din istoria romanilor(dupa mine, evident), el ar fi:).  Nu Antonescu, nu Codreanu, nimeni. Iliescu. I-li-e-scu! Astazi a venit sa ne spuna ca actuala criza e plecata din centru spre periferie si ca o sa aduca sfarsitul capitalismului. Bine, a uitat sa precizeze ca si sfarsitul lumii. Ca la noi o sa fie mai rau decat la Vestul exploatator...etc. Si aproape ca l-as crede. Chiar l-as crede daca ar fi o idee noua. Daca nu ar fi nascuta de Engles, dusa mai departe de Marx si transformata in postulat cvasi-religios de Lenin, poate l-as fi crezut pe Iliescu. Daca nu ar fi slujit toata viata lui aceasta idee, daca nu ar fi dus mereu tara catre aceasta orientare...poate as fi ascultat cu atentie. Dar nu, astazi am vazut sfaritul unui om care a marcat in mod dezastruos istoria post-decembrista a Roamniei. De astazi, pentru mine, Iliescu a incetat sa mai fie un om politic detestabil, a incetat sa mai fie un rau al acestei tari. Alea raman doar pentru istorie. De astazi, pentru mine, Ilescu a devenit o relicva a unor vremuri apuse, o greseala a istoriei noastre. Un fel de Vadim Tudor, un saltimbanc, o papusica fara sens si fara ceva de spus. Asa cum trebuia sa fie de acum 20 de ani, din decembrie 89. 20 de ani prea tarziu...dar mai bine decat niciodata. 

Fara legatura cu subiectul:). Venezuela e tara din America Centrala si de Sud care dispune de cele mai importante rezerve naturale. E condusa de un anume Hugo Chavez. Acest nene, care uraste cultura occidental-capitalista s-a gandit sa interzica figurinele cu super-eroi ai acestei culturi. Se vor introduce(s-au introdus deja de proba) figurile cu Simon Bolivar:D. Daca Iliescu nu avea 200 si ceva de ani...nu credeti ca am fi avut si noi parte de figurine cu Lenin, Dej sau Gorba? Tin sa multumesc pe aceasta cale domnului Roman pentru prevederea constitutionala care interzice mai mult de doua mandate prezidentiale.

Inchei cu multa ura si parafrazand o replica dintr-un block-buster(foarte cliseu): "Hasta la vista, Ioane!". Ne vdem dupa capitalism (se mai putea pune si "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii":D).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Muse - Starlight