vineri, 20 august 2010

Prosteala ma, animalule!

Fiind iarasi intr-o perioada in care somnul nu mi-e prieten si nici macar amic am avut timp sa reintru in tandreturi cu gandurile mele. Prea mult timp sa reintru in tandreturi cu gandurile mele. De fapt, cred ca orice timp petrecut in tandreturi cu gandurile mele e prea mult, nu stiu. Oricum, trecand peste asta, ma gandeam serios ca oamenii sunt prosti. Dar nu prosti nitel sau moderat, nu nene, prosti cu rautate, cu pasiune, cu inflacarare. Argumente?

Pai e o tampenie sa te legi la cap cand nu te doare, nu? E o si mai mare tampenie sa te legi la cap cand nu te doare dar esti sigur ca daca te vei lega o sa te doara. Si e cea mai mare tampenie sa faci asta de nenumarate ori in loc sa stai in banca ta si sa-ti vezi de o viata mai mult sau mai putin de cacat (varianta agreata academic ar fi fost "mediocra"). Explicatie: prin "cea mai mare tampenie" inteleg repetitia cu diverse bandaje a acelorasi greseli: de selectie, de comportament si de tipare de interactiune. Sa mergem mai departe.

E o cretinitate sa ai incredere in oameni. Oamenii, pe langa faptul ce sunt de prosti (chestie pe care o s-o demonstrez in randurile astea cat de stiintific se poate ;) ), sunt si de cacat. Asta e o axioma, nu de alta da' n-am chef s-o demonstrez si pe asta. Spun doar ca sunt de cacat pentru ca atunci cand vad un om caruia ii pasa de ei, un om care incearca sa stea aproape pentru ca are incredere, hop cu muia (scuze, cu felatia pasionala). Pai de ce? Pentru ca bunatatea si sinceritatea sunt considerate semne de slabiciune, la fel si corectitudinea, la fel si altele de genul asta. Si oamenii sunt cretini pentru ca au in continuare incredere si tot insista si asta e clar cel mai mare semn de slabiciune. Nu, nu, nu de incredere, nu de dorinta de a face ceva bun, nu de sentimente care merg mai departe de forma tatelor (unde e cazul, barbatii nu au...sau nu ar trebui sa aiba), curului, buzelor sau de boarfele de pe cineva. Nu, in niciun caz, semne de slabiciune, clar. Eu as zice-o pe aia cu omul care e lup pentru om aici. Merge bine. Bun, deci, recapitulare: oamenii sunt tampiti, sunt cretini, sunt slabi si sunt de cacat. Mai departe.

Oamenii sunt retardati, pentru ca nu sunt capabili sa vada mai mult decat trecut in viitorul lor. Bine, e loc si de trecut, nu zice nimeni nu. Dar ala fu, se duse, e mort, ingropat si acoperit de pisat de caine (ca asa se intampla cu lucrurile proaspat ingropate, asta e tot axioma). Teoretic, daca ai ceva minte in cap si nu esti un retardat care vrea sa moara intr-o cochilie de frustrari, viitorul e timpul care te intereseaza la un verb. Si aici e o alta vorba: esti ceea ce faci, nu ceea ce spui ca faci sau ce vrei sa faci (zise unu' mai destept decat mine pe care il chema Jung; si cand nu-l chema Jung il chemau Carl sau Gustav, in functie de situatie si de chef). Asa, revenind, daca vrei sa faci ceva si esti dispus si sa sacrifici neste cacaturi( a se citi "lucruri") ar trebui sa si constientizezi ca o sa devi acel ceva. Asta asa, dupa logica mea simplista. Altfel spus, daca tu vrei sa ...nu stiu, ajungi un om bun...sa zicem, dar te comporti ca o libelula beata si faci doar ce te taie capul, fara sa-ti pese cat negru sub unghie de aia de langa tine...ei bine, sansele mai mari sunt sa ajungi o droso-musculita-melanogastero-betiva/libelula beata, nu un om bun, nu un om respectat, nu un om apreciat. Nu, droso-bebelus(a). Si ar fi mai multe vorbe pe tema asta, de la aia cu drumul spre iad care e pavat cu intentii bune pana la aia cu semeni ce culegi...tone neica, tone. Dar na, ziceam mai sus, eu pun genul asta de comportament pe seama retardului uman, din varii puncte de vedere si din diverse unghiuri.

Pentru final, oamenii sunt caposi si plini de preconceptii, incuiati. Da' nu incuiati ca o usa, nu nene, incuiati ca o fututa de nuca de cocos: e nevoie de operatie cu deschidere de craniu ca sa-i scoti cacatul din cap. Si cum asta s-ar numi "tentativa de omor cu circumstante agravante" nu cred ca e o varianta fezabila. Bine, asta tine de fiecare, eu unul nu as incerca. Revenind, incearca sa-i spui unui om care a vazut un rahat maro la intuneric ca rahatul ala e maro si nu negru. O sa spuna ca esti nebun si ca ala care a facut cacatul avea probleme la ficat sau ceva de genul asta. Adica na, o preconceptie mai si duce la alta si, impreuna, sunt invincibile in fata oricarui argument rational, sentimental sau de orice alta natura. Poti sa spui orice, poti sa invoci chiar faptul ca omul ala, cand a vazut cacatul, purta ochelari de soare (mai sunt si din aia smecheri pe care ii bate soarele noaptea), poti sa-i spui ca, fiind intuneric, ochiu' lu' dumisale nu avea ce lumina sa descompuna ca sa vada o culoare si a ramas cu impresia, gresita ca cacatul ala e de non-culoarea negru. Ca deh, asa se intampla cand e prea multa sau prea putina lumina, ai tendinta sa vezi cacatul de alta culoare ( in loc de cacat, a se citi "defecatie" peste tot; imi era lene sa tot pun atatea paranteze). Asadar, orice ai face, orice metoda soft ai adopta, oricat ai incerca si oricat ai vrea dumitale sa-i explici dumisale ca asa si pe dincolo, daca nu apelezi la instrumente mai mult sau mai putin chirurgicale dar cu siguranta dure, nu ai nicio sansa de la Nanga Parbat si pana in Iad sa reusesti, sa ajungi la un rezultat. Ca deh, ce vede omul cu mana lui nu-i miciuna, nu? Parol d'onoare, mon cher.(asta nu inseamna ca cacatul, scuzati cacofonia ;), nu poate fi negru, poate fi negru, spun doar ca orice argumente ai aduce si cat ar fi de reale sau plauzibile...nu te va asculta nima)

Ca sa mai si termin, oamenii sunt prosti pentru ca sunt tampiti, cretini, retardati, incuiati, de cacat (negru sau maro, dupa caz) si muste bete desi si-ar dori sa fie porumbei ai pacii.

Voiam sa scriu ca "recitind mi-am dat seama". Nu, nu am recitit pentru ca nu as vrea sa fiu tentat sa corectez erorile gramaticale si de ortografie pe care cu siguranta si gratie le-am prestat. Dar na, citeste fiecare cu corecturile facute de neuronul/ii din dotare. Dar, sa revin, ne-recitind elucubratiile de mai sus mi-am dat seama ca sunt intr-o mare eroare: cei pe care ii descriu nu sunt oameni, sunt ceva dar nu sunt oameni. Uite, ia si citeste definitia pentru om si vezi daca se pupa cu decrierea de mai sus. Mie imi pare ca nu. Ura si la gara. Fara melodie. Sfarsit de defulare(scuzati din nou cacofonia), nu de refulare;).

P.S. Nici eu poate nu sunt prea om...dar macar fac pasi catre asta, nu in directia opusa, pe bune:).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Muse - Starlight