duminică, 15 iunie 2008

Creatie


Cand te trezesti dimineata si nu ai chef de munca e ceva in nergula cu tine. Poate la fel de grav e cand te trezesti dimineata si incepi sa urli ca din gura de sarpe ca nimeni nu-ti da atentie si ca nimeni nu te vrea. Cu siguranta, cel mai grav este cand te trezesti dimineata si nu vezi pe nimeni langa tine, la modul figurat. Senzatia e infioratoare si cred una dintre cele mai dureroase pe care le poti experimenta.

Iti dai doua palme pentru ca ai cutezat sa gandesti la asta si iti inventezi cheful de munca. Vine, nu vine... il inventezi fortat si iti alungi naluca tristetii din suflet. Ridici capul cu mana si incepi sa numeri minute si secunde. Cat de greu poate sa fie?

Cand voi reusi asta, ma voi considera mai putin om decat acum. Imi va fi alterata esenta a ceea ce sunt si ceea ce imi doresc sa fiu. Puterea de a simti tristetea si bucuria, puterea de a te lupta pentru bucurie si a alunga tristetea...sau, si mai bine, puterea de a lupta cu tristetea, de a o transforma incet in bucurie, e tot ce e mai pretios in umanitatea mea, in mine.

Transformarea incepe azi, fara intarziere, fara regrete si pentru ceea ce ar putea sa fie mama tuturor bucuriilor, fericirea.

2 comentarii:

  1. O mica poveste despre creatie. A fost odata un om care a creat un pod si o casa intr-un orasel care inseamna “strada de la vadul raului”. Casa, desi construita pentru un om mare, foarte mare, nu a dainuit. Insa podul batran, cu 14 arcade din piatra, cel care nu e al nimanui, de care lumea se foloseste doar pentru a trece dintr-o parte in alta a raului, el se mai gaseste inca acolo. Sa-l cauti odata cand ti-e dor de un loc al tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ce om a locuit in acea casa....parintele lui Romeo si al Julietei dar podul nu e in Verona. Cat de frumos este, se vede ca poarta pe arcele sale 528 de ani si multe istorii. A fost ...slabit sau distrus ca sa-l blocheze pe Cromwell...inundatiile l-au lovit si ele, dar a stat acolo..poate asteptand sa-mi gasesc pe el linistea...sufletul...cine stie...poate locul ala al meu, locul fericit al sufletului...

    RăspundețiȘtergere

Muse - Starlight