sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Spor(este) sau film?

E tot legat de distrageri sau distractii:). Zisesem ca o sa scriu despre chestiile pe care le poti face in noptile in care nu poti sa dormi. Am facut, cat de cat asta. Am scris despre filme si ma gandeam sa scriu tot despre filme. De data asta, despre filme proaste la care nu razi pentru ca filmul e o comedie ci pentru ca e o "caterinca"(adica un film prost:D).  A intervenit insa ceva: Spore. 

Spore e un fel de joc in care faci ce vrei dar ce faci iti determina dezvoltarea:). Incepi ca o bacterie, in apa. Selectezi la inceput daca esti ierbivor sau carnivor. Ajungi in supa primordiala si trebuie sa papi alte bacterii, sa cresti sa evoluezi. Evoluezi apoi la creatura si iesi pe uscat. Big upgrade. Ce mai faci? Cumperi membre, ochi, gura, tot. Le schimbi intre ele in functie de nevoi si de bani. Gasesti creier si tot evolueazi, ajungi in stagiul tribal, in stagiul de civilizatie si apoi la nivelul de Space Exploration. Mai e ceva: evoluezi intr-o anumita directie si intr-un anumite fel. Conteaza enorm pe ce te specializezi si ce aptitudini iti dezvolti, cum interactionezi cu alte triburi si, apoi, cu alte civilizatii de pe aceeasi planeta. Poti sa ajungi o creatura cuceritoare, economica sau religioasa, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Ce sa mai spun? 


Cand pleci de pe planeta posibilitatile sunt infinite: explorezi, cuceresti, faci comert sau indeplinesti misiuni. E foarte dragut. Jocul pare, acum, dupa 3 zile de cand am inceput sa joc, infinit. Ai un Univers la dispozitie in care poti sa faci ce vrei, fara prea multe reguli dar cu multe riscuri. 

Argumetele pro pentru joculet sunt multe. E foarte complex, te tine in priza si stimuleaza la extrem imaginatia, iti da posibilitatea sa exersezi relatii si sa inveti lucruri noi, sa descoperi si sa cresti o creatura pana la a conduce Universul sau a-l descoperi. Ce va place aia faceti:).

Contra? E addictive like hell, e lung daca nu infinit(asta poate va mai potoleste pofta de a sta calare pe el non-stop)  si devine prea complex daca incerci sa faci tot ce poti sa faci. Mai cititi despre el si pe site-ul oficial si poate ne vedem in Galaxie:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Muse - Starlight